Vrachtwagen kopen: dit is wat de experts zeggen…

Een vrachtwagen kopen? Da’s een goede investering voor uw bedrijf! Lees wat de experts zeggen over het kopen van een technisch goede vrachtwagen.

Wilt u een vrachtwagen kopen? Dat is een goede investering voor uw bedrijf! Maar welke vrachtwagen past het best bij uw business? MAN Dealer Den Engelsen Bedrijfswagens heeft altijd een ruim aanbod op het gebied van vrachtwagens en trucks. Als specialist in bedrijfswagens denken wij mee over alle praktische zaken die komen kijken bij het kopen van een |vrachtwagen.

Een vrachtwagen kopen, nieuw of gebruikt, is een belangrijke beslissing voor u en uw bedrijf. U wilt er zeker van zijn dat u een technisch goede vrachtwagen koopt die past bij uw werkwensen. Samen bespreken we wat uw wensen en behoeften zijn en welke vrachtwagen(s) daarbij past. Pas dan kunnen we kijken naar het type vrachtwagen.


Uw vrachtwagen is uw kapitaal als bedrijfseigenaar

Een vrachtwagen kopen begint dus bij de inventarisatie van uw wensen. Welk rijbewijs bezit u of uw chauffeur? Welke soort lading gaat u vervoeren? U wilt in de eerste plaats een passende wagen of bus die voldoet aan al uw functionele eisen. Daarnaast heeft u waarschijnlijk ook wensen over opties of aanpassingen die uw gemak en comfort vergroten.

Als u deze vrachtwagen commercieel wil gebruiken, moet dat natuurlijk voor u aantrekkelijk zijn en blijven. Er komen tenslotte ook kosten bij zoals onderhoud, reparatie en brandstofverbruik. Samen kijken we naar de mogelijkheden en vragen we u dingen als… Hoeveel mag het kosten? Wilt u een nieuw of tweedehands model? Wat schrijft u af? De (fiscale) opties vooraf exact in beeld krijgen maakt dat u een goede keuze kunt maken.


Uw comfort en veiligheid zijn ook ontzettend belangrijk

Comfort is naast veiligheid net zo goed belangrijk bij het kopen van een vrachtwagen of truck. U of uw chauffeur brengt er namelijk veel tijd in door. Wilt u een vrachtwagen die prettig te besturen is en voorzien is van extra toevoegingen? Misschien droomt u wel van een luxere stoel met vering of meer mogelijkheden voor aansluitingen.

Vooral bij lange afstanden is het van groot belang dat de chauffeur comfortabel mogelijk in zijn vrachtwagen rijdt. Welk maatwerk is nodig om uw nieuwe vrachtwagen optimaal te gebruiken?

Voor het besturen van een vrachtwagen heeft u of uw chauffeur doorgaans een C-rijbewijs nodig. Er zijn echter situaties waarin een B-rijbewijs of BE-rijbewijs ook volstaat, bijvoorbeeld bij het besturen van een kleine bakwagen of een zogeheten BE-combi. Onze adviseurs vertellen u graag meer over het laadvermogen en bijbehorend type rijbewijs.


Zo zet u de vrachtwagen zo rendabel mogelijk in

Een betrouwbare en goede vrachtwagen kopen is belangrijk voor u als bedrijfseigenaar. Niet alleen schaft u de vrachtwagen aan, maar u wilt hem ook rendabel inzetten. Het is dan vanzelfsprekend dat de vrachtwagen zo min mogelijk stil staat.

Onze werkplaatsen zijn daarom ook buiten kantoortijden geopend, zodat we u vaak snel de weg op kunnen helpen. U kunt bij ons ook afspraken maken over onderhoud, waardoor u weet dat uw vrachtwagen altijd goed onderhouden wordt.

Wij begrijpen hoe belangrijk uw vrachtwagen is voor uw onderneming. Bij MAN luisteren we naar u als ondernemer en hebben we een oplossing voor praktisch iedere vervoerswens. Wilt u assistentie bij het uitkiezen van de juiste vrachtwagen? Wij gaan graag met u in gesprek. Bel ons op 040 289 42 88 voor vrijblijvend advies of laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u dan terug op een moment dat het u uitkomt.