Tweedehands vrachtwagens en trucks: onmisbare tips bij uw zoektocht

Bij uw oriëntatie naar tweedehands vrachtwagens en trucks komt u online een heel breed aanbod tegen. Maar u bent natuurlijk wel op zoek naar een degelijk exemplaar, ook als het om een occasion gaat.

Wanneer u erover denkt om een gebruikte bedrijfsauto aan te schaffen, is betrouwbaarheid en transparantie tenslotte erg belangrijk. U verdient altijd uitstekende kwaliteit en service, of het nu gaat om een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen.

Want ook tweedehands vrachtwagens en trucks dienen natuurlijk naadloos te passen bij uw (werk) wensen. MAN Dealer Den Engelsen Bedrijfswagens is al jarenlang specialist op het gebied van bedrijfswagens en in ons netwerk vindt u alleen gebruikte trucks van hoge kwaliteit. Elk voertuig wordt voor u door ons zelf grondig geïnspecteerd in onze eigen werkplaats voordat het aan u wordt aangeboden. Als expert zien we dat er veel vragen bestaan over gebruikte bedrijfswagens. Daarom voorzien wij u van deze tips voor het kiezen van de juiste used bus of truck.


TIP 1: Lees de advertentie goed en maak een proefrit met de tweedehands vrachtwagens en trucks

U wilt een technisch goede bedrijfswagen aanschaffen, waar u kilometers mee kunt maken. U heeft de advertentie kritisch bekeken en bent op de hoogte van de specificaties. Toch is het heel verstandig om ook daadwerkelijk fysiek naar de gebruikte bedrijfswagen in kwestie te komen kijken. Pas dan kunt u weten hoe de wagen eruitziet, voelt en rijdt.

Bekijk of de aanbieder voldoende transparantie kan bieden over de technische eigenschappen en historie. Een ervaren bedrijfswagen specialist hoort u eerlijkheid en openheid te bieden over de staat van de tweedehands truck of bus. Wat is de historie? Hoe was uw rijervaring tijdens de proefrit? Wat biedt de verkoper aan service en onderhoud? Met deze inzichten neemt de kans op de aanschaf van een betrouwbare gebruikte bedrijfswagen toe.


TIP 2: Houdt altijd uw eigen bedrijfsactiviteiten en situatie in het oog

Wanneer u op zoek bent naar een bedrijfswagen occasion, is de juiste prijs belangrijk. Een gebruikt exemplaar is doorgaans goedkoper dan een nieuwe variant, wat voor u als bedrijfseigenaar interessant kan zijn.  Da’s verleidelijk, als de auto precies past bij uw activiteiten.

Uw werkwensen zijn namelijk doorslaggevend bij het kiezen van een tweedehands truck of bedrijfswagen. Want waar gaat u de auto voor gebruiken? Welke mate van comfort is voor u belangrijk? Wat mag er volgens u niet ontbreken in een bedrijfsauto? Een goede specialist zal met u meedenken en u tips geven over mogelijkheden en aanpassingen. Soms zijn er ook demo bedrijfswagens of trucks beschikbaar die precies aansluiten op uw activiteiten.

Da’s handig als u op zoek bent naar een specifiek gebruikt voertuig. Bij Den Engelsen Bedrijfswagens hebben we bijvoorbeeld regelmatig complete (demo) TGE’s te koop, maar bijvoorbeeld ook koel/vrieswagens met weinig kilometers op de teller of vrachtwagens.


TIP 3: Denk ook na over het onderhoud van tweedehands bedrijfswagens en trucks

Eerlijk is eerlijk, ook gebruikte vrachtwagens en trucks hebben net zoals nieuwe bedrijfswagens weleens onderhoud nodig. Het is heel goed om te beseffen dat er ook na de aanschaf diverse kosten zullen zijn. Vraag daarom bij uw aanbieder naar de voorwaarden op het gebied van garantie en onderhoud.

Bij MAN Dealer Den Engelsen Bedrijfswagens bieden we dit onderhoud aan en hebben we onze eigen ervaren experts in onze werkplaats. Wij geloven dat u ook op lange termijn tevreden hoort te zijn met uw investering in uw bedrijfswagen. Daarom doen we er alles aan om te zorgen dat u straks de weg op gaat met een schitterende bedrijfswagen die rijdt en oogt als nieuw.


Meer weten over onze tweedehands vrachtwagens of trucks? Of een gebruikte bestelbus op het oog? Bij MAN vindt u een enorme voorraad aan gebruikte (bedrijfs) voertuigen. Mocht u op onze eigen website geen geschikt voertuig vinden dan kunnen onze ervaren accountmanagers gericht voor u op zoek naar het juiste voertuig binnen het (inter)nationale netwerk van MAN. De specialisten van Den Engelsen Bedrijfswagens gaan graag met u in gesprek. Bel ons op 040 289 42 88 of laat uw gegevens achter via het contactformulier