Chauffeur Ferry Rombouts geknipt voor het truckers vak

In het kader van ‘de dag van de vrachtwagenchauffeur’ zetten we graag eens een chauffeur in het zonnetje. Dit keer hebben we het genoegen met de 41-jarige Ferry Rombouts uit Eindhoven. Hoewel hij pas drie jaar in het bezit is van z’n vrachtwagenrijbewijs, lijkt hij een door de wol geverfde chauffeur. Door zijn enorme gedrevenheid en aanstekelijke enthousiasme voor het vak maakte hij vanaf het eerste moment al grote indruk in truckerland. Na diverse truckmerken te hebben gereden, kreeg hij afgelopen juli z’n eerste eigen truck: een MAN TGX 18.470. Volgens Ferry de vetste truck die er is.

Carrière switch
De eerste 23 jaar van z’n carrière bracht Ferry door als voorman bij een onderhoudsbedrijf. ‘Het werk wat ik daar deed hield op, dus ik moest op zoek naar wat anders. Toen wist ik eigenlijk meteen dat ik vrachtwagenchauffeur wilde worden’, aldus Ferry. Hij klopte aan bij Firma Dikker in Veldhoven met de vraag of hij daar z’n vrachtwagenrijbewijs mocht halen, en dat kon.

Gedreven voor 10
Als je iets echt wilt, is vrijwel alles mogelijk. Ferry was zo gebrand om z’n vrachtwagenrijbewijs te behalen, dat hij er voor de volle 200% voor ging. ‘Ik ben voor alles de eerste keer geslaagd. M’n code 95, alle drie de theorieën die je bij het CBR moet halen. Bij de eerste slaagde ik met 45 vragen goed, de tweede met 47 vragen goed en de laatste had ik ze alle 50 goed. Ik slaagde in één keer voor rijbewijs C en binnen anderhalve maand had ik m’n E erachter. Zo gedreven was ik om m’n vrachtwagenrijbewijs te halen’.

Zo vader, zo zoon
Vrachtwagen rijden lijkt hem met de paplepel ingegoten, ook zijn vader is namelijk vrachtwagenchauffeur. ‘Vanaf kleins af aan riep hij al ‘hij wordt ook een vrachtwagenchauffeur’. Maar zelf had ik daar wat meer tijd voor nodig. Ik zat bij het bedrijf waar ik voorheen werkte prima op m’n plek, dus ik zag geen noodzaak om die overstap te maken. Totdat de werkzaamheden daar ophielden’.

Na 1,5 jaar gewerkt te hebben voor Firma Dikker, maakte hij de overstap naar Formule Logstics. Daar doet hij de distributie voor alle Kruidvat filialen in Nederland en België. Dit bracht hem ook geluk in de liefde. Hij ontmoette daar zijn vriendin, die ook vrachtwagenchauffeur is voor dezelfde winkelketen.

Leukste aspecten van het vak
Tijdens het gesprek word gauw duidelijk dat Ferry niet terugdeinst voor een uitdaging. Zo vindt hij het fantastisch als het lukt om zijn complete span voor een filiaal in een druk centrum te parkeren. Ook zijn de ritten richting de Franse grens, de bovenkant van België, favoriet. ‘Je bent dan een uurtje of 15 onderweg, rijdt rond in een nieuw gebied, bezoekt nieuwe winkels, hebt te maken met smalle wegen en gevaarlijke verkeerssituaties. Het ontdekken hoe je daar moet komen, de hele rit is gewoon iedere keer een nieuwe uitdaging’.

Als we het hebben over een goede chauffeur, zegt Ferry het volgende: ‘Als chauffeur zijnde is het heel belangrijk dat je je bewust bent van de lengte en het formaat van je voertuig, en dat je verkeerssituaties goed kan inschatten. Een goede chauffeur weet hoe die met z’n complete span overweg moet’.

Groot compliment
Toen Ferry’s avontuur bij Formule Logistics begon, kreeg hij een ervaren werknemer toegewezen die drie dagen met hem mee zou rijden. ‘Het was de bedoeling dat hij me na die drie dagen kon beoordelen of ik capabel genoeg was om een trekker-opleggercombinatie te besturen. Na de eerste dag zei hij al ‘Ferry, ik hoef jou niets te leren. Je ziet hoe het moet, je hebt het inzicht dus ik durf jou morgen zelfstandig een rit te laten rijden’. Dat was voor mij echt een groot compliment en gaf me veel vertrouwen’.

80% vernieuwing
Bij Formule Logistics kreeg Ferry z’n eerste eigen truck, wat tot grote vreugde een MAN werd. Na de eerste rit met z’n nieuwe truck was hij verbijsterd. ‘Bij Firma Dikker reed ik een model uit 2016. Als je dat vergelijkt met het nieuwe model wat ik nu rijdt, zit daar gewoon 80% vernieuwing en verbetering in. Ik kan er niets aan opmerken wat niet goed is. Het bed ligt goed, de stoelen zitten super, hij rijdt lekker, hij schakelt fijn en heeft super veel opties die het de chauffeur zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk maken. Dus voor mij is het echt perfect!’

Truckmentaliteit
Waarom Formule Logistics voor MAN en Den Engelsen heeft gekozen, heeft volgens Ferry alles te maken met de snelle levertijden en de goede service. ‘Bij ons op de zaak rijden we diverse trucks van een ander merk. Als we daar voor klein onderhoud zoals het vervangen van een lampje langs de garage reden, moesten we altijd een afspraak maken en werd het lampje drie dagen later pas gemaakt. Er werd dan vaak tegen ons gezegd ‘rij maar naar Den Engelsen, daar maken ze het meteen’. Dus vanuit die ervaring hebben ze denk ik destijds besloten om voor jullie te kiezen.’

Roeping gevonden
Vrachtwagenchauffeur is in Ferry z’n ogen het allerleukste beroep wat er is. Achteraf heeft hij zelfs spijt niet eerder de overstap te hebben gemaakt. ‘Ik heb me eigenlijk altijd wel beziggehouden met vrachtwagens, dus ik denk dat ik het diep van binnen altijd al wilde.’ Dat hij nu ook nog z’n droomtruck mag rijden maakt voor hem de cirkel rond. ‘M’n vader heeft al die tijd gelijk gehad. Ik heb helemaal m’n roeping gevonden, dat is één ding wat zeker is’.